Vartovna 9.2.2018

Přestože nám zima nadělila několik centimetrů nového sněhu (ten starý už skoro zmizel), vydali jsme se v pátek 9.2.2018 po modré značce z Leskovce na Vartovnu. Bylo nás 13 statečných (z toho 4 prvňáčci a 3 druháčci) a dvě paní učitelky.

Cesta do kopce na Nezdoby byla pro nás zatěžkávací zkouškou a možná bychom v některých chvílích raději seděli doma v teple a suchu, ale všichni jsme statečně šlapali. Občerstvovací zastávky jsme radostně vítali a bylo by dobré, aby jich bylo víc (ale mráz nás nenechal dlouho stát). Cestou jsme se bavili tím, že jsme shazovali sníh z dolních větví stromů, křupali led na kalužích a koulovali se a povídali si.

Vartovna nám tentokrát neposkytla krásné výhledy, ale i tak to stálo za to. A sladkou odměnu pod rozhlednou (na kterou jsme ale kvůli počasí nevylezli) jsme si všichni náležitě vychutnali. Cesta dolů do Seninky už byla jen krásnou tečkou za naším výletem - nohy šlapaly samy. Na točně jsme si s chutí sedli do autobusu a odpočívali. Kdyby byla jízda delší, možná by ti nejmladší i usnuli.

Těšíme se, že si tento výlet někdy zopakujeme.

ZP