Čištění řeky Senice

Jako každý rok v tomto čase jsme se vydali k říčce Senici, abychom ji zbavili veškerého nepořádku a haraburdí. JIž podeváté jsme zorganizovali veřejně prospěšnou úklidovou akci, jejíž cílem je úklid kolem řeky Senice v katastru naší obce. Úklid probíhal v rámci celorepublikové akce "Ukliďme svět, ukliďme Česko". 

V pátek 6. dubna po obědě se tak na školním dvoře sešlo celkem 25 dětí z naší základní školy a 7 dospěláků. Počasí, které ještě ráno nebylo moc přívětivé, se naštěstí umoudřilo, a tak jsme se s plným nasazením pustili do sběru odpadků. Rozdělili jsme se na čtyři skupinky, abychom uklidili co největší plochu. Tradičně v našich "úlovcích" převažovaly nejrůznější plasty, ale také sklo, pneumatiky a jiné části automobilů. Dokonce jsme si dělali legraci, že si poskládáme z jednotlivých dílů auto nové, jako se to podařilo klukům ve filmu "Ať žijí duchové". 

Po dvou hodinách bylo hotovo. Naše říčka v okolí naší obce bude alespoň na chvíli zase pěkně čistá a uklizená. Je to k neuvěření, ale celkem jsme nasbírali 15 pytlů, což je něco přes 200 kg odpadků. 

Velký dík patří všem těm, kterým není lhostejný stav našeho životního prostředí a kteří přiložili ruce k dílu, aby okolí našeho domova bylo zase o něco čistší a krásnější. Děkujeme také všem, kteří tuto akci podpořili finančně či materiálně, jmenovitě firmám Verko s.r.o.  a Juráň s.r.o., obci Leskovec a organizačnímu týmu Ukliďme svět, ukliďme Česko.