DEN MATEK 13.5.2018

Dne 13.5.2018 byl pro naše maminky sváteční den. Všechny děti předvedly při slavnosti v KD Leskovec nacvičené vystoupení s nadšením a pečlivostí, kterou ocenili všichni přítomní diváci potleskem. Nejmladší - děti ze školky - nás zavedly do světa pohádek, starší pak pobavili humorným podáním Sněhurky, příběhem z knihy Mikulášovy patálie i veselou Čarodějnou školou; slyšeli jsme básničky o sluníčku a obdivovali umění tance nejstarších žáků. Třešničkou na dortu byla píseň z dílny Svěrák Uhlíř -  Polabí. Poslední sloka byla napasována na naše zeměpisné umístění:

Každá holka z Leskovce (a ze Seninky), chce za muže sportovce (supermana), co by jezdil na kole, navíc cvičil v Sokole. Do školy i do úřadu na kole, na kole, na kole, krásné vpředu, krásné vzadu, na kole, na kole, na kole, navštěvují tety, strýce, na kole, na kole, na kole, z radnice do porodnice. Na kole Leskovjanka Leskovcem se řítí, Leskovjané křičí: chci tě, lásko, míti. Na kole Leskovjanka Leskovcem se řítí, Leskovjané křičí: chci tě míti.

Děkujeme všem, kteří vystoupení připravili. Jediné, co nás pedagogy mrzelo, byla neukázněnost některých diváků - v hledišti opakovaně vyzváněly mobily a někteří diváci si povídali a rušili.