Výlet do Nové Paky MŠ II.

 

Ve stylu kalokagathie, tedy snaze o rozvoj duše i těla jsme vyrazili do Městské knihovny a následně na Boulder. Počasí nám přálo, ale to samozřejmě hlavně kvůli pláštěnkám v našich batůžcích J

V knihovně nás čekal program o dětských knihách, pak i o konkrétní knize, kde se malý dráček snažil zbavit strachu. Děti pak prozkoumaly každý kout knihovny a na závěr byly obdarovány taškou s názvem „Z knihou do života“. Za přijetí v knihovně moc děkujeme.

Následoval přesun o několik metrů vedle knihovny a už jsme byli na Boulderu. Zde děti nejprve byly seznámeny s pravidly bezpečnosti, následovala rozcvička a protažení a už jsme se mohli věnovat lezení na umělé stěně, lezení po provaze, žebřinách, skákání z trampolíny na žíněnku a další pohybové vyžití. Děti si, jako zkušení lezci, nanesly na ruce „mágo“ a šlo se na věc. Někteří opravdu vylezli úplně všechno, někteří se drželi při zemi, ale všichni vypadali spokojeně.
Unaveni, spokojeni a hlavně nezraněni jsme se přesunuli na zmrzlinu a dali si společně sladkou odměnu. Každé dítě si krásně řeklo, jakou chce. Poté už jen krátká zastávka na skluzavce a hurá domů.  

Velmi děkujeme packému spolku horolezců za možnost navštívit boulder.